MedWatch

Sonovadirektør: Vanskeligt markedsklima i Europa

Selvom det økonomiske klima i Europa er blevet bedre, kan krisen stadig mærkes, forklarer høreapparat-direktør.

Foto: Lars Krabbe

Den økonomiske krise i Europa trykker - trods bedring - fortsat, og det mærker mange selskaber i vid udstrækning.

Det er også tilfældet hos den schweiziske høreapparatproducent Sonova, der konkurrerer med blandt andre GN Resound og William Demant Holding, fortæller selskabets administrerende direktør, Lukas Braunschweiler, i et interview med Ritzau Finans.

Generelt er han optimistisk omkring fremtiden, men den trykkede situation i flere af de europæiske lande, hvor Sonova er tungt repræsenteret, kan mærkes.

"Europa er generelt klart mere vanskeligt end USA lige nu. Den økonomiske situation i området presser eksempelvis i forbindelse med de offentlige støtteordninger. Det er ikke noget let sted at operere lige nu, kan vi høre fra flere af vores detailforretninger," siger Lukas Braunschweiler.

Han forventer lav vækst i Europa i 2013, mens mulighederne i USA og Brasilien ser lidt bedre ud. Samtidig er udviklingen i Asien stabil, mens særligt Kina rummer muligheder på lidt længere sigt.

"Kina er en stor mulighed at gribe fremover," siger Lukas Braunschweiler.

Sonova hentede 38 pct. af sin samlede omsætning fra Europa (inklusive Mellemøsten og Afrika) i første halvår af regnskabsåret 2012/13. USA udgjorde 39 pct. af omsætningen hos Sonova i samme periode.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier