MedWatch

Høreapparater: Amerikansk salg opmuntrer

Det ser fortsat lyst ud for de danske høreapparatproducenter, mener Handelsbanken, efter at have studeret salgstal fra USA.

Foto: William Demant/PR

Handelsbanken fastholder sine positive anbefalinger på aktierne i GN Store Nord og William Demant Holding efter friske tal for salget på det amerikanske høreapparatsmarked. Det skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

Ifølge banken steg antallet af solgte enheder med 2,4 pct. år til år i fjerde kvartal. Væksten i det private marked var på 2,5 pct. og væksten i salget gennem veteranforeningen, VA, var på 2,2 pct. Samlet for 2012 var salgsvæksten på 2,9 pct.

"På trods af disse tal er under det historiske gennemsnit, så var udviklingen på det amerikanske høreapparatmarked alligevel positiv, da væksten justeret for antal salgsdage viste en årlig vækst på hele 10,8 pct. Vi vurderer dermed, at det indikerer, at der er sket en stigning i efterspørgslen efter den negative påvirkning fra orkanen Sandy og at den positive udvikling vil fortsætte i 1. kvartal 2013 efter, at den finanspolitiske afgrund blev afværget," skriver Handelsbanken.

Handelsbanken venter en pæn fremgang for fjerde kvartal for GN Store Nord efter lanceringen af Verso i september. Modsat ventes William Demant Holdings salg at have været under pres grundet en sen produktlancering.

Banken fastholder sin akkumuleranbefaling på begge aktier med kursmål på henholdsvis 100 kr. og 530 kr. GN Store Nord er åbnet i 88,30 kr. mens WDH handles til 581,40 kr.

 Oticon-direktør: Vi skal vinde markedsandele

 GN-direktør: Apple-samarbejde vil fylde meget i fremtiden

 Nykredit: Alta skal drive væksten i 2013

 William Demant lancerer nyt højprisprodukt

 Lobby-virksomhed forklædt som sundhedsnetværk 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier