MedWatch

Læs MedWatchs dækning af den internationale rehab-messe

I denne uge er virksomheder fra hele verden samlet i Düsseldorf, Tyskland, til rehabmessen Rehacare for at netværke og positionere sig. Få overblikket over MedWatchs dækning af konferencen her.

Foto: Kim Bay

(Obs: Opdateres løbende)

 

ADHD-forskning med Protacs kugledyne giver eksport-boost

Dyner med plastikkugler har ifølge et forskningsresultat positiv effekt på søvnmønsteret for børn med ADHD-symptomer, ligesom de generelle symptomer mindskes. Nu undersøger forskeren, om brugen af Kugledynen også over længere tid kan nedbringe børnenes symptomer på ADHD og dermed også deres medicinforbrug.

Læs artikel

Rollatorer er blevet big business for rehab-branchen

Producenter af rollatorer står i kø for at vise deres produkter frem på rehab-messe. Der blev også gennemført rollator-testkørsel, uddelt rollator-kørekort og teknikken på de fremmødtes rollatorer blev tjekket; nogle mener, at rollator-modellen er på vej til at blive et status-symbol.

Læs artikel

Rehab-firmaet Innovaid på vej ud i verden

En nyfødt søn med spastisk lammelse fik Martin Hjort til at kaste sig over udvikling af hjælpemidler med indbygget intelligens. Efter tre år er regnskabet i nul, han er på vej ind på en stribe eksportmarkeder – og tankerne om ekstern kapital eller en strategisk partner er begyndt at rumstere i baghovedet. For at ”booste” vækstplanerne.

Læs artikel

Robot-ekspert: Frygt for robotter en barriere for vækst

Det faglige personale i plejesektoren skal tage den nye velfærdsteknologi og robotter til sig. Og det økonomiske potentiale skal frem i lyset, før teknologien for alvor slår igennem, vurderer en førende dansk robot-ekspert. Læs interview med Jørgen Løkkegaard fra Robotteknologi på Teknologisk Institut.

Læs artikel

Robotterne kommer - også i sundhedssektoren

Et af de store temaer på årets rehab-messe i Düsseldorf er udsigten til, at service-robotter i alle afskygninger er på vej ind i sundhedssektoren. Det gælder bl.a. robotten ALIAS.

Læs artikel

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier