MedWatch

Pfizer sagsøger J&J for brud på monopollovgivning

Pfizers biosimilære version af Remicade har ikke fået den forventede medvind på det amerikanske marked, og det skyldes, at orginalproduktets producent, Johnson & Johson, har udnyttet sin markedsposition, mener Pfizer.

Foto: Colourbox

Det er lagt op til giganternes kamp, når Pfizer og Johnson & Johnson efter alt at dømme vil møde hinanden i det amerikanske retssystem.

Her skal en dommer tage stilling til Pfizers påstand om, at konkurrenten Johnson & Johnson har udnyttet sin markedsposition til at holde Pfizers biosimilære kopi af multiblockbusteren Remicade fra markedet.

I en sag anlagt onsdag ved distriktsdomstol i Philadelphia hævder Pfizer, at Johnson & Johnson som reaktion på lanceringen af Inflectra indgik en række eksklusivitetskontrakter, der - sammen med salg af Remicade i pakkeløsninger og andre rabatordninger - har forhindret hospitaler og forsikringsselskaber i at anvende andre midler Remicade.

Ifølge branchemediet Endpoints udtalte Johnson & Johnson-CFO Dominic Caruso for nylig, at beslutningen om at lancere Inflectra til en pris kun 15 pct. under prisen på Remicade, samt det faktum, at Inflectra i USA ikke er substituerbart, hvorfor apoteker ikke automatisk udleverer det billigste middel, er hovedårsagen til, at Johnson & Johnson kun har set beskedent nedgang i salget af Remicade trods biosmilær konkurrence.

Inflectra omsatte for 172 mio. dollars på verdensplan i første halvår, og heraf kom blot 40 mio. dollars fra det amerikanske marked. Til sammenligning omsatte Remicade i samme periode for 2,24 mia. dollars, skriver Fierce Biotech.

I Danmark har Remicade mistet 99 pct af markedet efter lanceringen af en biosimilær konkurrent i 2015.

J&J går i kødet på Samsung-kopi

Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA

Pfizer går i kødet på J&J-blockbuster til november

Patent på J&J's milliardmiddel bliver væltet i USA 

J&J kølig omkring biosimilær konkurrence på blockbuster

FDA godkender biosimilær version af J&J-blockbuster 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier