MedWatch

J&J kølig omkring biosimilær konkurrence på blockbuster

På trods af en FDA-godkendelse på en biosimilær version af Johnson & Johnsons gigtblockbuster, Remicade, frygter man ikke den øgede konkurrence. Det amerikanske medicinalselskab har juraen i ryggen, lyder det fra flere direktører hos J&J.

Foto: PR

Selvom sydkoreanske Celltrion har fået grønt lys af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til at lancere en biosimilær udgave af Johnson & Johnsons gigtblockbuster, Remicade, skal man ikke forvente at se midlet på det amerikanske marked foreløbig.

I hvert fald ikke hvis det står til J&J. Ifølge FiercePharma gav flere direktører fra det amerikanske konglomerat på en telekonference udtryk for, at der ikke kommer biosimilær konkurrence i 2016.

"Som en påmindelse indeholder vores forventninger til salg for 2016 ingen biosimilær aktør for Procrit eller Remicade i USA," lød det fra Dominic Caruso, finansdirektør hos J&J.

Han påpegede, at man ikke ser den biosimilære konkurrence, fordi man har juraen på sin side.

"Vores antagelse med hensyn til biosimilære versioner af Remicade forbliver uændret selv med den seneste FDA-godkendelse af Inflectra på grund af vores intellektuelle ejendomsret, som vi har til sinde at forsvare."

Celltrions Inflectra er allerede godkendt til det europæiske marked, hvor det bliver markedsført som Remsima.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier