MedWatch

FDA godkender biosimilær version af J&J-blockbuster

De amerikanske tilsynsmyndigheder har for kun anden gang i dets historie godkendt et biosimilært lægemiddel. Denne gang er det en version af et af verdens bedst sælgende lægemidler, og det kan få markante konsekvenser for Johnson & Johnson.

Foto: Colourbox

FDA har godkendt Celltrion og Pfizers biosimilære version af Johnson & Johnsons gigtmiddel Remicade, som selskaberne har valgt at kalde Inflectra. Det er kun anden gang, at FDA godkender et biosimilært lægemiddel efter, at Novartis’ fik godkendt deres Zarzio til markedsføring i september. Zarzio er en version af Amgens Neupogen, som kan booste hvide blodlegemer hos mennesker.

Retningen var markeret tilbage i februar, da et ekspertpanel under FDA anbefalede at godkende lægemidlet, der co-markedsføres af Pfizer, til en række indikationer, herunder leddegigt, ankyloserende spondylitis, psoriasis arthritis, Crohns sygdom, ulcerativ colitis og psoriasis. FDA fastholdt at godkende midlet til alle disse indikationer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier