MedWatch

Biosimilært gigtmiddel presser lægemiddelgiganter

FDA-rapport siger, at et biosimilært gigtmiddel er meget lig, det Johnson & Johnson producerer, og det koster på aktiekursen både hos dem og andre koncerner, der producerer tilsvarende midler.

En FDA-rapport beskriver Celltrions biosimilære version af Johnson & Johnsons gigtmiddel, Remicade, som ”meget lignende” storsællerten.

Det skriver blandt andre Reuters.

Rapporten kommer forud for et møde i morgen, hvor en uafhængig komité skal indstille til FDA, om de mener, at lægemiddelmyndigheden bør godkende Celltrions middel, der skal hedde Remsima, til behandling af gigt og inflammatoriske tarmlidelser som Chrons sygdom.

Et biosimilært lægemiddel er et biologisk lægemiddel, der svarer til et eksisterende biologisk lægemiddel, men det kaldes ikke et kopiprodukt, fordi biologiske lægemidler aldrig kan være 100 procent identitiske.

Ikke desto mindre er det, hvad der i realiteten er tale om, og nyheden fik ikke bare Johnson & Johnsons aktier til at falde, men sendte også aktiekursen hos AbbVie og Amgen ned, der har produkter, der virker på samme måde. AbbVie har Humira, som er verdens mest sælgende lægemiddel, og Amgen producerer Enbrel.

Sælges billigere

Analytikere regner med, at Celltrion, der har lavet et markedsføringssamarbejde med Pfizer, vil sælge deres biosimilære gigtmiddel 25 procent billigere end, hvad Johnson & Johnsons Remicade koster. Analytikere mener, at Remsima og andre lignende biosimilære gigtmidler kan være på markedet i 2018, hvis de bliver godkendt af FDA.

Hvis Remsima bliver godkendt vil det være det andet biosimilære middel i USA, der får grønt lys, efter Novartis’ fik godkendt deres Zarzio til markedsføring i september. Zarzio er en version af Amgens Neulasta, som kan booste hvide blodlegemer hos mennesker, der har fået kemoterapi. Zarzio sælges 15 procent billigere end Neulasta i USA.

Mylan afsætter milliardbeløb til udvikling af biosimilære lægemidler

Amgen står over for biosimilær konkurrence i Europa

Sandoz fortsætter de biosimilære fremskridt

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier