MedWatch

Amgen står over for biosimilær konkurrence i Europa

En biosimilær version af Amgens blockbuster Enbrel er muligvis på trapperne i Europa. Afgørelsen falder senest fredag.

Europa kan muligvis snart få sit andet biosimilære antistof-lægemiddel til behandling af leddegigt og andre autoimmune sygdomme.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skal det europæiske lægemiddelagentur, EMA, senest fredag i denne uge tage stilling til, om sydkoreanske Samsung Bioepis må markedsføre en biosimilær version af Amgens Enbrel (etanercept), der er et af verdens bedst sælgende gigtmidler. Samsung Bioepis er et joint venture mellem Samsung Biologics og Biogen.

Enbrel, der uden for Nordamerika bliver markedsført af Pfizer, solgte for 9 mia. dollars sidste år, hvoraf de 2,5 mia. dollars lå i Europa.

Får Samsung Bioepis sin biosimilære version af Enbrel godkendt, bliver det det andet biosimilære antistof-lægemiddel på det europæiske marked, hvor der allerede findes kopier af Mercks Remicade (infliximab).

Det er ikke kun i Europa, at konkurrenter står på spring for at få en bid af Amgens kage. Sandoz indsendte i begyndelsen af oktober en ansøgning om en biosimilær version af Enbrel til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier