MedWatch

J&J-blockbuster står over for kopikonkurrence i USA

De amerikanske sundhedsmyndigheder kigger nærmere på en biosmilær version af Johnson & Johnsons leddegigt-blockbuster Remicade.

Foto: PR

Det amerikanske marked har længe været lukket land for biosimilære lægemidler, men nu er de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, så småt ved at åbne op for det marked. Den første godkendelse til et biosimilært lægemiddel kan meget vel falde i marts, når Novartis' lægemiddel Zarxio, der er en biosimilær version af kræftmidlet Neupogen fra amerikanske Amgen, højst sandsynligt render med den første godkendelse til et biosimilært lægemiddel.

Men FDA har allerede endnu et lægemiddel i kikkerten. Ifølge erhvervssitet Fiercebiotech.com skal et af FDA's rådgivende paneler den 17. marts kigge nærmere på Celltrions Remsina, der er en biosimilær version af Johnson & Johnsons (J&J) lægemiddel Remicade til behandling af leddegigt.

J&J's Remicade løber dog først af patent i 2018, men det anser Celltrion ikke som en forhindring i at entrere det amerikanske marked tidligere. De har nemlig indgivet et søgsmål mod giganten – nærmere betegnet deres datterselskab Janssen, som producerer Remicade – hvor de vil udfordre validiteten af patentet og håndhævelsen af nogle resterende Remicade-patenter. J&J har indgivet en begæring for at afværge søgsmålet.

Det biosimilære lægemiddel Remsina er allerede godkendt i flere lande, og Celltrion forventer af lancere lægemidlet i en række europæiske lande, herunder Danmark,  i løbet af februar.

 Første biosimilær styrer mod FDA-godkendelse

 Her har de biosimilære lægemidler størst potentiale 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier