MedWatch

J&J går i kødet på Samsung-kopi

Amerikanske Johnson & Johnson er nu gået rettens vej for at få sat en stopper for Samsung Biopis's kopiversion af selskabets storsællert Remicade i USA.

Foto: Colourbox

Det amerikanske konglomerat Johnson & Johnson har ikke tænkt sig at lade de biosimilære versioner af et af dets bedst sælgende lægemiddel vælte ind i USA uden kamp. I slutningen af april fik det sydkoreanske medicinalselskab Samsung Biopis godkendt det første lægemiddel i USA, som er J&J's bedst solgte lægemiddel Remicade mod leddegigt. Nu har Janssen dog valgt at indgive et søgsmål mod Samsung Biopis om et permanent eller foreløbigt forbud mod salg af kopiversionen med påstand om, at Renflexis krænker tre patenter. Det skriver Reuters.

"Vi har indgivet et søgsmål mod Samsung for at undersøge om deres biosmilære infliximab krænker vores patenter på fremstillingsprocessen af Remicade," lyder forklaringen fra Janssen til Reuters. Remicade er J&J's bedst sælgende lægemiddel med et salg på 5 mia. dollars om året.

Fra Samsung Bioepis lyder det, at man er sikre på, at ingen patenter er blevet krænkede.

"Vi vil træffe alle nødvendige foranstaltninger mod Janssens forsøg på at krænke patientrettigheder og nægte patienter adgang til effektive og billigere behandlingsmuligheder," lyder meldingen fra Samsung Bioepis.

Renflexis er den anden biosimilære verson, der bliver godkendt af Remicade i USA. Pfizer har allerede en anden biosimilær version på markedet kaldet Inflectra.

 Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira

 Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA

 Samsung vinder britisk slag om blockbusterkopi 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier