MedWatch

Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA

For første gang har det sydkoreanske medicinalselskab Samsung Biopis fået godkendt et lægemiddel i USA. Midlet udfordrer det bedst sælgende lægemiddel fra Johnson & Johnson.

Foto: Colourbox

Den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA har godkendt en biosimilær version af Johnson & Johnson-midlet Remicade mod leddegigt. Det skriver Reuters.

Det er sydkoreanske Samsung Bioepis, der står bag midlet, som skal sælges under navnet Renflexis.

Remicade er J&J’s bedst sælgende lægemiddel, som solgte for omkring 5 mia. dollars i USA sidste år, altså næsten 35 mia. kr. Det var næsten 10 pct. af J&J’s samlede omsætning.

Renflexis er den anden biosimilære verson, der bliver godkendt af Remicade i USA, men det er Samsung Bioepis’ første godkendte lægemiddel på den side af Atlanten. Pfizer har allerede en anden biosimilær version på markedet kaldet Inflectra.

Det sydkoreanske selskab blev grundlagt i 2012 og har fået succes gennem at lave biosimilære versioner af nogle af verdens bedst sælgende lægemidler. Virksomheden lancerede som de første en biosimilær version af Amgens Enbrel, et andet storsælgende leddegigtsmiddel i Europa, og har i øjeblikket to ansøgninger liggende hos Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Den ene er en biosimilær version af Roches blockbustermiddel, brystkræftsmidlet Herceptin, den anden for en biosimilær version af AbbVies leddegigtsmiddel Humira, verdens mest sælgende lægemiddel.

Renflexis, der blev godkendt i Europa i 2016, skal markedsføres i USA af Merck og Co.

 Samsung vinder britisk slag om blockbusterkopi

 Samsungs biodivision sigter efter tocifret milliardnotering

 Koreanere vil have EU-godkendelse af kopi af populært middel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier