MedWatch

Samsungs biodivision sigter efter tocifret milliardnotering

Samsung BioLogics går efter at rejse et mindre tocifret milliardbeløb, når selskabet til november går på børsen.

Samsung fortsætter sit indtog i sundhedssektoren med sin division Samsung BioLogics. Senest har det sydkoreanske megakonglomerat ifølge Wall Street Journal meddelt, at det sigter efter at børsnotere enheden den 10. november.

Her går man efter at rejse mellem 1,7 og 2 mia. dollars (11,34 og 13,34 mia. kr.), hvilket ifølge det amerikanske medie ville give biodivisionen en markedsværdi på op mod 8,2 mia. dollars (54,68 mia. kr.).

Det skal her nævnes, at der ligger en lidt sindrig ejerkonstruktion bag dels Samsung BioLogics og dels det andet Samsung-selskab inden for sundhed, Bioepis.

Samsung Biologics er 52,1 pct. ejet af Samsung-koncernens de facto holdingselskab, Samsung C&T Corp. Samsung Biologics ejer til gengæld 91,2 pct. af Samsung Bioepis.

Mens Samsung Bioepis udvikler biosimilære versioner af eksisterende lægemidler, hvis patent er udløbet eller snart udløber, så er dets moderselskab Samsung Biologics en kontraktproducent af biologiske lægemidler, der er udviklet af virksomheder som Roche og Bristol-Myers Squibb. Det fremstiller desuden også Samsung Biopis' biosimilære lægemidler.

Samsung Biologics meddeler, at det vil bruge provenuet fra børsintroduktionen til at finansiere opførelsen af et tredje fabriksanlæg, samt til yderligere investeringer i Samsung Bioepis og udvidelse af sin forretningsportefølje.

 Reuters: Samsung-enhed vil hente 18 mia kr i børsnotering

 Samsung klar til det europæiske marked

 Giganter i samarbejde om biosimilær medicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier