MedWatch

Patent på J&J's milliardmiddel bliver væltet i USA

En amerikansk domstol har afvist at opretholde et nøglepatent på Johnson & Johnsons blockbuster-lægemiddel Remicade, der dermed bliver blottet overfor konkurrerende og billigere biosimilær medicin.

Foto: Colourbox

Verdens største medicinalkoncern Johnson & Johnson har tabt en runde i slaget om at holde fast på et nøglepatent på bestselleren Remicade. En amerikansk domstol har onsdag afvist at opretholde patentet på det antiinflammatoriske middel, der sidste år indbragte Johnson & Johnson 4,5 mia. dollars (cirka 29 mia. kr.). Det skriver FiercePharma.

Johnson & Johnson har allerede meldt, at man vil appellere dommen, men Pfizer, som vil markedsføre en biosimilær version af samme stof, Inflectra, gennem dets partnerskab med Celltrion, er i hvert fald kommet et skridt tæt på en markedslancering. Lanceringen kan efter J&Js egne estimater ske så tidligt som den 3. oktober, medmindre der bliver sat en stopklods i vejen igen.

Biosimilære midler er i den seneste tid blevet en særdeles eftertragtet vare, både for forbrugernes side, fordi de er et billigere alternativ til de biologiske lægemidler mod blandt andet gigt og psoriasis, men også for konkurrerende selskaber, da de biologiske lægemidler er enormt lukrative. De lignende midler Humira og Enbrel fra henholdsvis AbbVie og Amgen er ligeledes også under beskydning fra biosimilære varianter af midlerne, og ligesom Johnson & Johnson kæmper de også imod.

Selskaberne kan selvfølgelig også svare igen ved at reducere priserne på deres lægemidler, hvilket flere af dem også har gjort ved at tilbyde større rabatter, hvorfor der også har været en del muren omkring den fortsatte indtjening på de biologiske lægemidler i de forskellige selskaber. 

 J&J kølig omkring biosimilær konkurrence på blockbuster

 Novartis vil tredoble biosimilær-portefølje

 Lavere salg af bestsellere skuffer Mercks investorer  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier