MedWatch

Iværksætterlegende sparker gang i høremedicin

Bob Langers MIT-laboratorium har kastet endnu et nyt biotekfirma af sig. Denne gang omhandler satsningen medicin mod høretab.

Den entreprenante MIT-professor Bob Langer og hans laboratium har hidtil kastet mere end 30 biotekfirmaer af sig, og nu har endnu et ifølge Endpoints set dagens lys.

Frequency Therapeutics og dets direktør David Lucchino fokuserer på en ny tilgang til at kurere høretab. Selskabet undersøger potentialet i en terapeutisk teknik baseret på såkaldte progenitor-stamceller, der opstod i laboratoriet på MIT, der drives af Bob Langer og hans kollega Jeff Karp.

Der er 15.000 hårceller i øret, som er nødvendige for at høre ordentligt. Støj og andre faktorer ødelægger dog dette indviklede biologiske systeming. De progenitor-stamceller, der giver liv til disse celler, er i udgangspunktet inaktive. Mens Frequency Therapeutics har planer om at udvikle en behandling, der kan anspore dem til at komme tilbage i aktion.

I øjeblikket er firmaets tolv medarbejdere i fuld gang med det prækliniske arbejde og planlægger at gå i klinisk afprøvning om halvandet år.

 Boehringer går til kamp mod høretab

 Amerikanere investerer tungt i medicinsk behandling af høretab

 Høretabsmedicin får venturemillioner

 Genterapi mod høretab rykker frem i lyset

 Lady Gaga driver jagt på høremedicin

 Lilly investerer i høretab

 Analytikere: Ser ikke høremedicin som konkurrent 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier