MedWatch

Amerikanere investerer tungt i medicinsk behandling af høretab

Kapitalfonde investerer trecifret millionbeløb i et firma, der på sigt kan blive en helt ny type konkurrent for danske William Demant Holding og GN Resound.

Foto: Colourbox

Den amerikanske kapitalfond Third Venture Capital, der specialiserer sig i investeringer i nye biotekselskaber, har sammen med SR One, der er kapitalfonden bag medicinalgiganten GlaxoSmithKline, kastet 52 mio. dollar - eller 340 mio. kr. - efter et nyt selskab, hvis primære formål bliver at skabe medicinske behandlinger af høretab.

Det skriver den anerkendte audiologi-blog Hearing Health Matters.

Selskabet skal - passende nok - hedde Decibel Therapeutics, og formålet er at skabe behandlingsmetoder til pludseligt høretab og svært høretab, der ellers normalt bliver behandlet med cochlear-implantater eller høreapparater.

Ny type konkurrent

Meningen med projektet er at udvikle injektionsbaserede behandlinger, som skal injiceres i det indre øre for at beskytte og genskabe hørelsen efter et høretab.

Interessen i medicinske behandlinger af høretab synes at være en intensivering af den side af behandlingsalternativer, og dermed kan høreapparatproducenterne, herunder danske William Demant Holding og GN Resound, formentlig stå over for en helt ny type konkurrent på sigt.

I forvejen er det schweiziske selskab Auris Medical i fuld gang med et lignende projekt. I sommeren 2013 viste schweizerne opsigtsvækkende resultater med sin lægemiddelkandidat, AM-111, da der blev gennemført en stribe fase 2-studier med midlet.

Netop i disse dage - i fjerde kvartal 2015 - vil Auris Medical efter planen sætte gang i et fase 3-studie med AM-111 i Europa og Asien, hvor midlet skal testes mod placebo i en række patienter med akut høretab samt svært hørehæmmede. Et tilsvarende studie sættes i gang i USA i andet kvartal 2016.

Rettet mod akut tab

I første omgang er midlet dog primært rettet mod patienter med akut høretab, men det nystartede amerikanske selskab på området, Decibel Therapeutics, mener også, at der er muligheder i behandling af eksempelvis svært hørehæmmede, som altså traditionelt behandles med super power-høreapparater eller cochlear-implantater.

Og på det område kan metoden på sigt blive en ny slags konkurrent for høreapparatproducenterne.

"Selv om svære høretab påvirker mennesker i alle aldre, er forsøgene på at finde medicinske behandlinger af det et af de mest under-finansierede områder i medicinalefterforskningen i dag. Cochlear-implantater og høreapparater har betydelige begrænsninger, og der er ingen medicinske muligheder tilgængelige, der kan genskabe hørelsen eller effektivt forebygge høretab," siger Kevin Starr, der er administrerende direktør for Decibel Therapeutics, ifølge Hearing Health Matters.

 Høretabsmedicin får venturemillioner

 Lilly investerer i høretab

 Analytikere: Ser ikke høremedicin som konkurrent

 Høreapparatproducenter følger medicinsk udvikling tæt

 WDH: Konkurrence fra medicinal er "non-issue"

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier