MedWatch

Lady Gaga driver jagt på høremedicin

Novartis er blandt life science-aktørerne, der er i færd med at udvikle lægemidler mod høretab, som i stigende grad rammer yngre musiklyttere.

"Lidt for meget Lady Gaga."

Sådan lyder det fra Mark Fishman. Han står i spidsen for Novartis Institutes for BioMedical Research, som ifølge Bloomberg News er i gang med at udvikle en lægemiddelkandidat til behandling af høretab.

Høretab, som i stigende grad rammer unge, der lytter til musik ved for høj volumen, deriblandt altså Lady Gaga.

Næsten 13 procent af børn og unge under 19 i USA har permanent skade forårsaget af overdreven udsættelse for støj, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Ifølge Novartis er der i USA alene omkring 36 mio. mennesker, som lider af en eller anden form for høretab.

Derfor er Novartis sammen med partneren GenVec altså i gang med at udvikle en genterapibaseret kandidat, som virker ved at stimulere genvækst af de mikroskopiske hårceller i det indre øre, der giver folk mulighed for at høre. En kirurg skal bore et lille hul i en knogle kaldet stigbøjlen, og derefter injicere lægemidlet med en nål. Midlet vil ikke hjælpe patienter med genetisk høretab.

Den første kliniske test begyndte i oktober, og selskaberne vil i alt teste 45 patienter, hvor resultaterne forventes at foreligge i 2017.

 Lilly investerer i høretab

 Analyse: Medicinalfirmaer får øjnene op for høremedicin

 Analytikere: Ser ikke høremedicin som konkurrent

 Nyt implantat skal fjerne tinnitus 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier