MedWatch

Genterapi mod høretab rykker frem i lyset

Der er flere gode eksempler på, at effektive genterapier mod høretab kan se dagens lys inden for en overskuelig årrække, skriver Reuters.

Foto: Colourbox

Effektiv genterapi til behandling af døvhed og høretab er rykket et skridt nærmere, da et klinisk studie offentliggjort i denne uge har vist, at tilgangen har vist sig effektiv i mus med genetisk høretab.

Det skriver Reuters.

Og ifølge nyhedsbureauet er det ikke det eneste eksempel. Den schweiziske medicinalkoncern Novartis har således også gang i et klinisk studie på området, og her er man endnu længere fremme.

”Vi er noget bagefter på det auditive område, men jeg tror på, at vi er på vej frem nu. Det er en spændende tid for genterapi inden for høreområdet,” siger Tobias Moser fra tyske University Medical Center Gottingen, som ikke har noget at gøre med de to studier, til Reuters.

Novartis’ genterapi, som man fik rettighederne til gennem en aftale med selskabet GenVec i 2010, genskaber et gen, der spiller en rolle i udviklingen af hårceller i det indre øre, som er yderst vigtige for hørelsen.

Selskabet behandlede den første patient med genterapien i et studie i de tidlige kliniske stadier i oktober sidste år. Man planlægger ifølge Reuters at rekruttere i alt 45 patienter til forsøget og have data klar i 2017.

I det andet studie, som er offentliggjort i tidsskriftet Science Translational Medicine, undersøgte forskere fra Ecole Polytechnique Federale de Lausanne og Boston Children's Hospital en behandling, der retter sig mod genet TMC1, der er skyld i 4-8 pct. af alle tilfælde af genetisk døvhed i mennesker. Men ifølge Reuters kan behandlingen muligvis også bruges mod andre typer arvelig døvhed.

Egentlige kliniske studier med denne genterapi ligger dog ifølge en af forskerne bag studiet 5-10 år ude i fremtiden.

 Lady Gaga driver jagt på høremedicin 

 Hjertemiddel kan vise sig effektivt mod tinnitus 

 Genfejl fører til døvhed og nærsynethed 

 Analyse: Medicinalfirmaer får øjnene op for høremedicin 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier