MedWatch

Genfejl fører til døvhed og nærsynethed

Forskere har identificeret en gentisk mutation, som er skyld i både tab af synet og hørelsen.

Foto: Colourbox

Et nyt klinisk studie viser, at en mutation i genet SLITRK6 forårsager symptomer på nærsynethed og høretab. Det skriver hjemmesiden hear-it.org.

Studiet, som blev foretaget af forskere fra St. George’s, University of London og Miller School of Medicine i Miami, fulgte tre forskellige familier. Man undersøgte alle familiemedlemmernes genetiske sammensætning.

Flere af de involverede personer led af døvhed og nærsynethed, og forskerne opdagede at SLITRK6-genmutationen var til stede i alle disse tilfælde.

Man håber nu,at de kliniske resultater kan føre til nye og bedre behandlingsmuligheder for de to lidelser.

Læs historien fra hear-it.org her.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier