MedWatch

Hjertemiddel kan vise sig effektivt mod tinnitus

Australske forskere har opdaget en ny sammenhæng, der kan betyde, at et vanddrivende lægemiddel, som ellers typisk anvendes i behandlingen af hjertepatienter, kan bruges som behandling af tinnitus.

Foto: Colourbox

Australske hjerneforskere har fundet en sammenhæng mellem hyperaktivitet i nerveceller i hjernen og støjforårsaget tinnitus.

Samtidig har man ifølge hear-it gennem forsøg i marsvin påvist, at lægemidlet furosemide kan reducere den hyperaktivitet, der har indflydelse på tinnitus.

Furosemide anvendes ellers typisk i behandlingen af kongestivt hjertesvigt og til at reducere væskedannelse i kroppen. Det markedsføres af Sanofi under navnet Lasix.

For at have en effekt, skal midlet dog anvendes, når de auditive neuroner stadig er følsomme, hvilket betyder inden for et tidsvindue på seks uger, efter at tinnitus er blevet udløst af skader på det indre øre.

 Firma får Lundbeck-millioner til injektions-device

 Novos øreselskab henter stort trecifret millionbeløb

 Nyt implantat skal fjerne tinnitus

 Oticon får FDA-godkendelse af "tinnitus-apparat" 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier