MedWatch

Droppede lægemidler får nyt liv i Kina

Lægemiddelkandidater, som de store medicinalselskaber ikke mener kan klare konkurrencen, er nu i stedet begyndt at blive udlicensieret til kinesiske firmaer.

Foto: NIELS HOUGAARD/POLFOTO

Blot fordi et lægemiddel er vejet og fundet for let til konkurrencen på det amerikanske eller europæiske marked, er det ikke nødvendigvis den samme situation på det kinesiske marked.

For ifølge Wall Street Journal er man begyndt at se eksempler på lægemiddelkandidater fra big pharma-selskaber, som er blevet droppet for så sidenhen at blive udlicenseret til kinesiske firmaer.

Et sådan eksempel er leverkræftmidlet brivanib, hvor selskabet bag, amerikanske Bristol-Myers Squibb, tilbage i 2013 droppede det globale kliniske udviklingsprogram, da det ikke formåede at præstere bedre end det rivaliserende lægemiddel sorafenib.

Så valgte man i stedet at udlicensiere midlet til den kinesiske opstartsvirksomhed Zai Lab i Shanghai. Firmaet ser et potentiale i Kina, fordi det konkurrende produkt sorafenib, som er udviklet af Bayer og Onyx, koster omkring 7500 dollars for en måneds behandling og er ikke omfattet af national forsikring. Selskabet håber at kunne tilbyde brivanib til en markant lavere pris.

Men eksempler som dette rejser ifølge Wall Street Journal spørgsmålet, om Kina er på vej til at blive en form for losseplads for inferiøre lægemidler. Godt hjulpet på vej af det faktum, at nye lægemiddelkandidater ikke behøver at bevise overlegenhed over eksisterende lægemidler i Kina. Dette er således en stor forhindring i USA, hvor 90 pct af kandidaterne falder fra i den kliniske fase.

Læs hele historien fra Wall Street Journal her.

Vaccineskandale udvider sig i Kina

BMS ændrer praksis i Kina

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier