MedWatch

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

De kinesiske myndigheder er i færd med et pilotprogram, hvor man forhandler med medicinalselskaber om at sænke prisen på fem kræftmidler.

Foto: Novo Nordisk / PR

Kina fortsætter med at forsøge at begrænse de hastigt stigende udgifter til sundhedsvæsnet, efterhånden som middelklassen vokser, og efterspørgslen efter nyere medicin også gør.

Det seneste tiltag er ifølge Reuters et pilotprogram, hvor The National Health and Family Planning Commission forhandler med en række medicinalselskaber om at mere end halvere prisen på fem, unavngivne kræftmidler, der skulle være dyre, fordi de er patenterede og/eller importerede.

"Vi træffer foranstaltninger for at opfylde folks behov for lægemidler, især for at løse problemet med dyre patenterede lægemidler og patienter, der ikke har råd til medicin," siger kommissionsformand Li Bin.

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Kina dropper prisloft på medicin

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Novo Nordisk i strid kinesisk modvind

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier