MedWatch

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

I takt med en aldrende befolkning og en stigende sundhedsbevidsthed har kineserne brug for flere og flere lægemidler, og det gavner også den danske medicineksport, skriver Børsen.

Kina, flag
Foto: Colourbox

Sundhed- og velfærd er højt prioriteret i den femårsplan, Folkekongressen i denne uge er samlet i Beijing for at diskutere, og det er godt nyt for den danske medicineksport, skriver dagbladet Børsen i dag.

Trods svagere økonomisk vækst i Kina oplever den danske lægemiddelsektor fortsat fremgang. Sidste år voksede det kinesiske marked for lægemidler med knap 8 pct., og her har de danske virksomheder generelt godt fat.

”Folkesundheden er kommet højt op på regeringens dagsorden i takt med en eksplosiv vækst i livsstilssygdomme, en hastigt aldrende befolkning og en stigende sundhedsbevidsthed i samfundet. Derfor bliver kapacitetsopbygningen i den kinesiske sundhedssektor enormt spændende at følge de kommende år,” siger Victor Malecki, teamchef for sundhedssektoren på den danske ambassade i Kina.

I 2015 ventes den samlede vækst for de danske medicinalselskaber at lande på mellem 15 og 17 pct. Dermed kommer sektoren til at stå for omkring 20 pct. af den samlede vareeksport til Kina.

Novo-kronprins blæser til angreb på ærkerival

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier