MedWatch

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

De kinesiske lægemiddelmyndigheder (CFDA) har endnu engang været ude med riven efter en række lokale medicinalselskaber i forsøget på at stramme op på kvaliteten af kinesiske lægemidler.

Kina, flag
Foto: Colourbox

14 kinesiske medicinalselskaber er kommet i klemme hos den folkerige stats lægemiddelmyndigheder (CFDA) i denne uge. Nedslaget sker i forlængelse af de kinesiske myndigheders fortsatte arbejde for at forbedre kvaliteten af og kontrollen med lokalt producerede lægemidler. Det skriver FiercePharmaAsia.

Selskaberne, der tæller Sichuan Changzheng Pharmaceuticals, blev fældet af en test af en række medicintyper. Blandt andet blev der fundet fejl i 16 partier af isoniazid tabletter, som er en antibiotikatype, der bruges til behandling er tuberkulose, mens også stoffer brugt i hostemedicin og næsedråber blev testet. Derudover sagde CFDA også, at man fortsat undersøger en række selskaber.

Der er i det sidste års tid kommet et forøget fokus på standarden af den lokalt producerede medicin i Kina. Derfor er lægemiddelstyrelsen også gået mere aktivt til værks, når det kommer til at slå ned på selskaberne. Tilbage i henholdsvis november og december var der også en række lægemidler, som blev afvist som følge af utilstrækkelig eller fejlagtige forskningsdata.

Kinas skrappere attitude overfor medicinalselskaberne skyldes primært, at landet ønsker at blive mindre afhængig af importerede lægemidler, både de dyre blockbustere og den billigere generika. Det kan derfor potentielt også gøre livet mere besværligt for de udenlandske selskaber, som allerede har oplevet lavere salgstal i Kina.

Kina skærper blikket på kliniske forsøg

Kina skruer op for kontrollen

GSK tror på kinesisk comeback efter korruptionsskandale

Optakt til nye vanskeligheder på det kinesiske marked

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier