MedWatch

BMS ændrer praksis i Kina

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har sat en stopper for en række initiativer i Kina i kølvandet på den omfattende GSK-skandale i landet.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

En række medicinalkoncerner er stoppet med at give kinesiske læger foredragshonorarer og en række andre finansielle ydelser, og det ser ifølge Reuters ud til, at amerikanske Bristol-Myers Squibb (BMS) følger trop.

Adspurgt om en kommentar til industrisnak om, at BMS skulle have sat en stopper for økonomiske incitamenter til receptudskrivende læger i landet, sagde selskabet, at man havde stoppet "visse initiativer", uden dog at komme nærmere ind på hvilke.

Selskabernes ændrede praksis i Kina kommer efter, at GSK i 2014 blev dømt for at bestikke læger og skulle betale en bøde på 2,8 mia. kr. Samtidig faldt selskabets salg også drastisk i Kina.

Men BMS kan også være med. I oktober sidste år indvilgede BMS i at betale 14 mio. dollars som led i at afvikle anklager fra de amerikanske børstilsynsmyndigheder SEC, der gik på, at BMS' kinesiske joint venture havde givet kontanter og andre frynsegoder til leverandører af sundhedsydelser i Kina til gengæld for receptpligtig salg.

Kina skruer op for kontrollen

Kinas marked bliver mere besværligt for vestlige medicinalselskaber

Medie: BMS har fyret 1.000 i Kina

Medicinalgiganter i kinesiske problemer

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

GSK stopper samarbejde med danske læger

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier