MedWatch

Vaccineskandale udvider sig i Kina

Masseanholdelser og beslaglæggelse af ulovlige vacciner for et trecifret millionbeløb er foretaget i Kina med udgangspunkt i den lokale medicinalindustri.

Foto: Virginia Mayo/AP/POLFOTO/arkiv

En vaccineskandale er ifølge Reuters under fuld opsejling i Kina. Myndighederne har således tilbageholdt 37 personer og beslaglagt ulovlige vacciner for næsten 90 mio. dollars. (598 mio. kr.).

Statsoverhoved Li Keqiang har udtalt, at sagen har afsløret grelle huller i reguleringen af verdens næststørste medicinmarked. Vaccinerne, som er rettet mod meningitis, rabies og andre sygdomme, mistænkes for at være solgt i snesevis af provinser i Kina siden 2011.

Li Keqiang har videre udtalt, at myndighederne bør forbedre reguleringssystemet vedrørende vaccineproduktion og -distribution, og at enhver pligtforsømmelse ikke ville blive tolereret. Tilsynsmyndighederne har for deres vedkommende peget på manglende ressourcer og personale i forhold til i tilstrækkelig grad at kunne regulere deres sektoren.

Shandong Zhaoxin Biotech Co, som er en af tre farmaceutiske virksomheder, der undersøges, er blevet beordret til at standse driften og har fået en licens tilbagekaldt.

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Kina-reformer gavner dansk medicineksport

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier