MedWatch

Sanofis dengue-vaccine får debut i Mexico

Franske Sanofi har søgt om markedsgodkendelse i omkring 20 lande for selskabets dengue-vaccine inden årsskiftet, men det bliver i Mexico, at produktet, som spås milliardsalg, får sin debut.

Foto: Rebecca Blackwell, AP

Sanofi har fået godkendt selskabets dengue-vaccine til det mexicanske marked. Det oplyser selskabet, som regner med at kunne levere produktet, som er den første af sin slags, til lancering i begyndelsen af næste år.

Dermed bliver Mexico det første land, hvor produktet bliver solgt. Selskabet har ifølge Reuters meddelt, at man har søgt om godkendelse i omkring 20 lande.

De første 20 ansøgninger var alle i Sydamerika og Asien. Man vil søge om godkendelse i Europa tidligt næste år og i USA i begyndelsen af 2017.

Milliardsalg forventes

På tværs af det kliniske fase 3-program for vaccinekandidaten har Sanofi indlemmet 31.000 patienter på tværs af 10 lande i Asien og Sydamerika, hvor virussen er meget udbredt.

Enkelte analytikere har tidligere peget på, at dengue-vaccinen kan sælge for mere end 1 mia. euro indenfor et par år efter lanceringen.

Konkurrenter som Takeda, Merck & Co., GlaxoSmithKline og Novartis er også ved at udvikle vacciner mod sygdommen, men de ligger alle bagefter Sanofi.

Selvom dengue primært er en tropisk og subtropisk sygdom, så berører den ifølge Sanofi mere end 2,5 mia. mennesker på verdensplan, og sygdommen er en alvorlig trussel mod folkesundheden i mere end 100 lande i Asien og Syd- og Mellemamerika.

Samtidig har der været en markant stigningen i antallet af tilfælde af sygdommen over de seneste 30 år, til dels pga. stigende globalisering, og før 1070 forekom dengue primært i Sydøstasien.

Denguefeber er nu én af de mest hyppigt diagnosticerede, tropiske virussygdommen i Vesteuropa og Nordamerika. Det antages, at der er i Danmark er mellem 50 og 100 importerede tilfælde årligt.

 Sanofi: Dengue-vaccine på markedet næste år

 Sanofis denguevaccine viser nye, gode data

 Sanofis dengue-vaccine kan være klar i 2015

 Forskere skaber malaria-bekæmpende myg

 Asiater barsler med verdens første dengue-behandling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier