MedWatch

Asiater barsler med verdens første dengue-behandling

Asiens største vaccineproducent kan snart blive det første selskab i verden, der lancerer en behandling mod den udbredte tropesygdom denguefeber – et sygdomsområde som franske Sanofi også satser på.

Foto: Colourbox

Asiens største vaccineproducent, Serum Institute of India, har planer om at søge om fremskyndet godkendelse af en behandling mod dengue i Indien.

Det skriver Reuters.

Hvis selskabet får godkendt sit lægemiddel, bliver det den første markedsførte behandling mod den alvorlige, myg-bårne virusinfektion, der hovedsagligt opstår i tropiske og subtropiske områder - samt den sygdom, den forårsager, denguefeber.

Dengue er et særligt stort problem i Indien, som normalt når sit højdepunkt i oktober, og hovedstaden New Delhi oplever netop nu sit værste udbrud af virussen i fem år, skriver nyhedsbureauet.

Den indiske vaccinekoncern købte rettighederne til dengue-behandlingen, det monoklonale antistof VIS513, fra det amerikanske biotekselskab Visterra for 39 mio. dollars. Midlet er hidtil kun blevet undersøgt i dyreforsøg.

Kort proces

Men selskabets adm. direktør, Adar Poonawalla, håber, at man kan overstå egentlige kliniske forsøg forholdvis hurtigt og dermed få midlet frem til markedet inden for en overskuelig fremtid.

”Så snart du injicerer det i en patient med dengue, så burde de opleve en effekt inden for tre eller fire dage, eller endda hurtigere. Det bliver ikke som et normalt vaccineforsøg, hvor der er behov for at bevise effekt og sikkerhed i tusindvis af patienter,” siger topchefen til Reuters.

Ifølge direktøren tager det normalt tre til fire år at opnå godkendelse af et nyt lægemiddel i Indien, men man håber at kunne opnå den på blot 12-18 måneder.

Sanofi på vej med vaccine

Der findes på nuværende tidspunkt ingen godkendte behandlinger eller vacciner mod dengue. Men mens Serum Institute of India altså er på vej med en behandling, så har den franske medicinalkoncern Sanofi igennem længere tid barslet med en vaccine mod virussen.

Sanofi har undersøgt sin vaccine i mere end 30.00 patienter på tværs af 10 lande i Asien og Sydamerika, hvor virussen er meget udbredt, i et klinisk fase 3-program. De seneste meldinger lyder, at selskabet kan opnå godkendelse af vaccinen i år.

Selvom dengue primært er en tropisk og subtropisk sygdom, så berører den mere end 2,5 mia. mennesker på verdensplan, og sygdommen er en alvorlig trussel mod folkesundheden i mere end 100 lande i Asien og Syd- og Mellemamerika.

 Sanofi: Dengue-vaccine på markedet næste år 

 Sanofis denguevaccine viser nye, gode data 

 Sanofis dengue-vaccine kan være klar i 2015 

 GSK og Pfizer beskyldes for høje vaccinepriser 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier