MedWatch

Sanofis dengue-vaccine kan være klar i 2015

Sanofi præsenterer vigtige data for sin denguefeber-vaccine i september, og den kan være klar til lancering allerede i 2015. Der er pt. ingen produkter på markedet mod den tropiske virussygdom, men en række konkurrenter har ligeledes produkter under udvikling.

Foto: Sanofi

Den franske medicinalkoncern Sanofi forventer, at de endelige kliniske fase 3-data for selskabets vaccinekandidat mod den tropiske sygdom dengue-feber foreligger i september i år, og går alt vel, kan man levere de første doser af vaccinen i 2015. Det siger Guillaume Leroy, der står i spidsen for dengue-projektet til Reuters.

Der findes pt. ingen forebyggende behandling af den tropiske sygdom, men franskmændene har indtil videre investeret mere en 1,3 mia. euro og brugt to årtier på at blive de første på dette marked, skriver mediet.

Analytikere tvivler

Og faktisk er Sanofi så skråsikre, at de allerede sidste juli begyndte produktionen af vaccinen, så man er klar til at sende den på markedet, ligeså snart produktet opnår godkendelse.

De hidtidige kliniske resultater har dog fået flere analytikere til at tvivle på, om vaccinen kan vinde godkendelse, og de fleste vente på de endelige fase 3-data før de kommer med en klar udmelding om topsalgsestimaterne for vaccinen.

 Tvivl om Novo-rivals seneste sats 

Enkelte analytikere har dog allerede peget på, at dengue-vaccinen kan sælge for mere end 1 mia. euro indenfor et par år efter lanceringen.

Konkurrenter som Takeda, Merck & Co., GlaxoSmithKline og Novartis er også ved at udvikle vacciner mod sygdommen, men ingen af disse er nået fase 3 endnu. Sanofi ligger altså lunt i svinget til at komme først med en vaccine mod den frygtede virus, som tager livet af 20,000 mennesker i de tropiske lande hvert år.

 Takeda i milliardopkøb 

Læs artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier