MedWatch

Sanofis denguevaccine viser nye, gode data

Sanofis vaccine mod den tropiske sygdom denguefeber har vist yderst lovende resultater i det største fase 3-studie med kandidaten til dato og styrer dermed fortsat mod en forventet lancering til næste år.

Den franske medicinalkoncern Sanofi har tidligere sagt, at man forventer at have sin vaccine mod tropesygdommen denguefeber klar til markedet i 2015.

Og med nye, positive resultater fra et storstilet fase 3-studie, ser de planer ud til at holde stik.

Sanofi oplyser således, at man har færdiggjort sit andet store fase 3-studie med vaccinekandidaten – et studie, som involverede næsten 21.000 børn mellem 9 og 16 år fra en række syd- og mellemamerikanske lande.

Dengue-vaccinen reducerede risikoen for infektion i patientgruppen med godt 60 pct., mens den også nedsatte antallet af hospitalsindlæggelser med mere end 80 pct.  Samtidig viser resultaterne, at vaccinen beskytter mod alle fire undertyper af dengue. Resultaterne er fuldt ud i tråd med hvad man har set i andre mindre studier i både fase 1, 2 og 3.

”For første gang nogensinde, efter 20 års forskningsmæssig og industriel indsats, er dengue på vej til at blive en sygdom, man kan forebygge med en vaccine. De data, der er kommet frem gennem vores omfattende forskning og kliniske program med 40.000 børn, unge mennesker og voksne fra 15 lande, vil blive indleveret til sundhedsmyndigheder i de lande, hvor dengue er en prioritet på folkesundhedsområdet,” udtaler Olivier Charmeil, der er direktør for medicinalselskabets vaccineafdeling, Sanofi-Pasteur.

Dermed ser det altså ud til, at den franske koncern lever op til sit tidligere annoncerede mål om at kunne levere de første doser af vaccinen i 2015.

 Sanofis dengue-vaccine kan være klar i 2015 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier