MedWatch

Medie: Det fokuserer Googles biotekselskab på

Det Google-ejede biotekselskab Calico har ifølge Motley Fool slået ind på en strategi, der kræver, at evt. investorer har en meget lang tidshorisont for øje.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng

Aktiv bekæmpelse af aldring. Det er, hvad det Google-ejede biotekselskab Calico vil fokusere på.

Det er i og for sig ikke afgørende nyt, idet selskabet tilbage i september indgik et partnerskab med Abbvie med netop dette fokus. Samarbejdet mellem de to selskaber, som begge vil poste i alt 8,5 mia. kr. i det, var rettet mod opdagelse, klinisk udvikling og markedsføring af nye lægemidler til patienter med aldersrelaterede sygdomme, herunder kræft, Alzheimers sygdom og demens.

Ifølge mediet Motley Fool er tilgangen til dette fokus et ganske bestemt. Her mener man, at Calico vil arbejde med cellereparationsmekanismer. Meget af aldring indebærer en ophobning af mutationer - "cellereplikationsulykker" - som cellens reparationsværktøjer ikke kan følge med til eller ikke fikser ordentligt. Denne type replikationsproblem er grundlaget, eller i det mindste én faktor, i dannelsen af kræft.

Men interesserede investorer skal have en meget lang tidshorisont, for ifølge Motley Fool taler vi om årtier, før man kommer til at se reelle fremskridt.

Life science-afdeling bliver første nye Google-selskab

Det betyder Googles rokade for sundhedsafdelingen

Google-selskab bruger milliarder på sygdomsbekæmpelse

Google-selskab indgår aftale om forlænget levetid

Googles venture-arm øger sundhedsfokus

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier