MedWatch

Medie: Det fokuserer Googles biotekselskab på

Det Google-ejede biotekselskab Calico har ifølge Motley Fool slået ind på en strategi, der kræver, at evt. investorer har en meget lang tidshorisont for øje.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng

Aktiv bekæmpelse af aldring. Det er, hvad det Google-ejede biotekselskab Calico vil fokusere på.

Det er i og for sig ikke afgørende nyt, idet selskabet tilbage i september indgik et partnerskab med Abbvie med netop dette fokus. Samarbejdet mellem de to selskaber, som begge vil poste i alt 8,5 mia. kr. i det, var rettet mod opdagelse, klinisk udvikling og markedsføring af nye lægemidler til patienter med aldersrelaterede sygdomme, herunder kræft, Alzheimers sygdom og demens.

Ifølge mediet Motley Fool er tilgangen til dette fokus et ganske bestemt. Her mener man, at Calico vil arbejde med cellereparationsmekanismer. Meget af aldring indebærer en ophobning af mutationer - "cellereplikationsulykker" - som cellens reparationsværktøjer ikke kan følge med til eller ikke fikser ordentligt. Denne type replikationsproblem er grundlaget, eller i det mindste én faktor, i dannelsen af kræft.

Men interesserede investorer skal have en meget lang tidshorisont, for ifølge Motley Fool taler vi om årtier, før man kommer til at se reelle fremskridt.

 Life science-afdeling bliver første nye Google-selskab

 Det betyder Googles rokade for sundhedsafdelingen

 Google-selskab bruger milliarder på sygdomsbekæmpelse 

 Google-selskab indgår aftale om forlænget levetid

 Googles venture-arm øger sundhedsfokus 

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier