MedWatch

Det betyder Googles rokade for sundhedsafdelingen

Teknologikæmpen Google opretter et nyt holdingselskab, hvilket også får indflydelse for koncernens indsats inden for life science.

Foto: Søren Sielemann/Polfoto/Arkiv

Det er tid til forandring hos amerikanske Google. Teknologikoncernen har netop annonceret, at strukturen skal ændres, idet der skabes et holdingselskab ved navn Alphabet, der skal være med til at styrke indsatsen på det, der ikke Googles kerneområder - blandt andet life science.

Det skriver BioSpace.

Alphabet bliver det øverste selskab i Google-paraplyen, og strukturen skal gerne skabe mere selvstændighed til de enkelte underselskaber.

"Hvad er Alphabet? Alphabet er mest af alt en samling af virksomheder. Den største er naturligvis Google. Det nye Google er en slanket udgave, hvor de selskaber, der er langt væk fra vores vigtigste internetprodukter, kommer ind under Alphabet i stedet," skrev Googles CEO Larry Page i en blog i forbindelse med offentliggørelsen af Alphabets fødsel.

Det interessante ved den udmelding er ikke mindst, at nogle af de selskaber, der ligger uden for Googles kernekompetence, er life science-selskaber. Det er blandt andet Google Lifesciences, der udvikler en ny form for kontaktlinse, og Calico, der fokuserer på at øge menneskets levetid.

Det er håbet, at man ved at adskille selskaberne fra den traditionelle Google-del kan accelerere produktudviklingen, lige som der skal større fokus på, at de enkelte selskaber performer godt på bundlinjen.

 Google udvikler armbånd til kliniske tests

 J&J samarbejder med Google om robotkirurgi

 Google-selskab satser på biotekfremtid 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier