MedWatch

Googles venture-arm øger sundhedsfokus

Den amerikanske teknologikæmpe Google har øget andelen af sine venturemilliarder, der går til life science-virksomheder, markant.

Foto: Jens Meyer/AP/Polfoto/Arkiv

En af topcheferne i verdens største medicoselskab, Medtronic, har tidligere talt om, at den konkurrent han frygter mest på den lange bane, er Google. Og Googles venture-arm begynder da også i stigende grad at spille med musklerne.

Man har således ifølge Wall Street Journal øget andelen af sine investeringer, der går til life science fra 9 pct. i 2012 og 2013 til i år at være på 36 pct. Og det stopper ikke her ifølge Bill Marris, der er chef for Google Ventures.

"Med mindre der sker et eller andet katastrofalt, vil vi se mere interessante ting i life science i 2015," siger han til avisen.

Google Ventures oplyser ikke tal for sine investeringer, men ifølge Bill Maris har Google afsat 425 mio. dollars, eller 2,52 mia. kr., til ventureinvesteringer i 2014, en forøgelse fra de sidste to års årlige 300 mio. dollars.

Google har blandt andet forskningsenheden Google X, investeret i biotekforetagendet Calico, købt Lift Labs, og indgået et samarbejde med Novartis-selskabet Alcon om at udvikle intelligente kontaktlinser.

 Google kaster sig over... skeer

 Google køber life science-selskab

 Google-selskab bruger milliarder på sygdomsbekæmpelse

 Novartis og Google vil lave intelligente kontaktlinser

 Medicogiant frygter Google

 Philips tvivler på Google

 Google kan revolutionere life science 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier