MedWatch

Novo i pumpe-samarbejde med Roche

Novo skal levere præfyldt ampul til Roche's insulinpumper. Flest danske diabetikere foretrækker en pen.

Foto: Roche/PR

Medicinalkoncernen Novo Nordisk og den internationale storkoncern Roche Diabetes Care går nu i samarbejde om "en enklere insulinpumpebehandling".

Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) netop afgivet ”en positiv udtalelse om NovoRapid PumpCart med anbefaling om markedsføringstilladelse i Europa.”

NovoRapid PumpCart er, forklarer Novo, en præfyldt 1,6 ml ampul med Novo Nordisks hurtigtvirkende insulin NovoRapid til brug i insulinpumper. Ampullen kan bruges sammen med Roche Diabetes Cares nye Accu-Chek  Insight pumpesystem til diabetesbehandling.

Insulinpumper efterspurgte

Insulinpumper udvikles i dag i stigende omfang og er efterspurgt blandt mange diabetikere, bl.a. de helt store spillere er netop Roche. Præfyldte ampuller til insulinpumpesystemer ventes at gøre det enklere for diabetikere at bruge pumpebehandling, hedder det fra Novo, de rikke selv er producent af pumper, men altså får en anden indgang til det voksende marked.

”Insulinpumpebrugere skal i dag igennem en omstændelig proces med at fylde engangsplastikbeholdere op med insulin, typisk fra et større hætteglas. Fremover kan brugerne nøjes med at sætte en præfyldt insulinampul i insulinpumpen uden yderligere forberedelser,” siger Jakob Riis, koncerndirektør for Marketing and Medical Affairs i Novo Nordisk.

Novo holder sig til penne

Novo Nordisks Vice President, Global Marketing Devices i Novo Nordisk, Mikael Sørud  har for nylig sagt til MedWatch, at Novo for nu satser på pensystemer, som diabetespatienter bruger til at injektion af deres insulinprodukter og ikke på de nye voksende forretningsområder som glukosemålere og insulinpumper.

"Udvikling af pumper og måleapparater er en specialitet og teknologi, som vi ikke er i i øjeblikket. Vi kan levere gode insulinprodukter til brug i pumper, og vi er glade for, når der sker fremskridt, der gør livet nemmere for patienter på de områder," pointerede han blandt andet.

Og det kan, i hvert fald herhjemme, være en fornuftig beslutning. I en ny Befolkningsanalyse, som samarbejdet Medico INSIGHT+ har gennemført for MedWatch, viser, at tre ud af fire danske diabetikere foretækker pensystemet frem for insulinpumper. Det er dog kun ca. fem procebnt af de 1300 adspurgte, der er diabetikere.

Mange af de store teknologiske landvindinger på diabetesområdet er dog ifølge Malene Bagger, Diabetesforeningen, lukket land for de danske diabetikere. Økonomiske begrænsninger skaber ventelister på eftertragtede insulin-pumper, og det er svært at få de nye, smarte glukosemålere, hvoraf mange kan forbinde patienterne med iPhones og iPads, har hun for nylig påpeget over for MedWatch. Hun ser et stort behov for ikke mindst insulinpumperne blandt danske patienter.

FDA godkender Medtronics kunstige bugspytkirtel 

App skal hjælpe unge diabetikere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier