App skal hjælpe unge diabetikere

Dansk firma er i fuld gang med at udvikle en app, der skal huske unge diabetikere på, at de skal tage deres medicin.

Firmaet Relation Technologies, der udvikler nye teknologier på en række fronter, løb med sejren i den såkaldte Hackathon 2013, der blev afviklet for nylig – arrangeret af Sundhedsinnovation Sjælland, DTU og Medico Innovation. En app til unge diabetikere banede vej for sejren.

Projektet blev gennemført i to etaper, og kick-off på Roskilde Sygehus var det perfekte startskud med fire klinikere, der præsenterede de fire officielle udfordringer, som deltagerne skulle dyste om at løse, oplyser projektchef Dorthe Kjær Pedersen, Medico Innovation, til MedWatch.

Kort fortalt gik projektet ud på, at udviklere, designere og iværksættere blev præsenteret for fire udfordringer fra det danske sundhedsvæsen den 8. november i år. De skulle så udvikle én udfordring, der skal løses med en mobil applikation til Android, iOS eller Windows Phone 8.

De fire udfordringer fra sygehusene i Region Sjælland var:

1) Ventetid på sygehuset

2) Fremmøde i forbindelse med planlagte indgreb

3) Compliance for patienter mellem 15-25 år (patientens grad af efterlevelse af lægens ordinationer)

4) Opfølgning efter afsluttet behandling

Den 13. november skulle deltagerne, godt 45 deltagere fordelt på 11 hold, præsentere deres projekter.

"Der blev brainstormet, diskuteret og programmeret. I løbet af dagen hjalp to illustratorer grupperne med at visualisere deres koncepter, og sundhedsfagligt personale kunne rådgive om patientviden og arbejdsgange ude i klinikken. Rammerne kunne simpelthen ikke have været bedre for at skabe de helt rigtige og nytænkende løsninger," skriver Dorthe Kjær Pedersen i en mail.

Relation Technologies fik med sejren 50.000 kr. til videreudvikling af deres app-idé. App’en var til unge diabetikere, som har svært ved at huske at tage deres insulin. Man kan følge deres videreudvikling af app’en på Twitter (#findmystuff). Tweets samt flere billeder fra dagen kan også ses på Twitter (#sundhack).

Nyt initiativ skal skubbe til app-udviklingen

Ny app til hjernegymnastik 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også