MedWatch

Ville vi vide, hvis medicinsk udstyr blev hacket?

Risikoen for, at medicinsk udstyr kan blive udsat for et hacker-angreb, er større end folk antager, siger sikkerhedseksperter til trods for, at amerikanske FDA ikke har registreret et eneste tilfælde.

Foto: Colourbox

Ville vi overhovedet være klar over det, hvis medicinsk udstyr blev hacket? Det spørgsmål stiller hjemmesiden massdevice.com, som har talt med en række sikkerhedseksperter på området.

Det enstemmige budskab lyder, at det ville vi sandsynligvis ikke, og tal fra amerikanske FDA bakker op om den påstand.

De amerikanske myndigheder har nemlig ikke registreret et eneste eksempel på medicinsk udstyr, som bevidst er blevet hacket, men det betyder ikke, at det ikke finder sted, påpeger eksperterne. Det betyder blot, at man ikke er i stand til at opdage dem.

”Jeg tror, vi har en vis formodning om, at ondsindet hacking ikke har fundet sted, men det er ikke baseret på empiriske beviser overhovedet. Det kan sagtens have fundet sted,” siger Mike Ahmadi, global director for Codenomicon medical security, til massdevice.com.

Hans virksomhed er en del af et nyt tiltag fra FDA rettet mod at sætte fokus på truslen fra cyberspace i forbindelse med medicinsk udstyr.

Og FDA har da også tidligere advaret om truslen fra cyberspace, da man havde opdaget tilfælde af medicinsk udstyr, som var blevet ramt af såkaldt malware eller malicious software. Her var der dog så vidt vides ikke tale om bevidste hacker-angreb.

Læs mere her: FDA advarer om cyber-angreb mod medicinsk udstyr

Modsiger FDA

Og selvom FDAs oplysninger ikke peger på et udbredt problem med hacking af medicinsk udstyr, så findes der beviser for, at det har fundet sted.

VA’s Office of Information Security samler oplysninger om såkaldte malware-infektioner for mere end 150 medicinske centre i USA. Og deres tal viser, at der mellem januar 2009 og december 2011 var 142 af disse tilfælde i 207 forskellige medico-produkter, skriver hjemmesiden.

Eksperterne håber på, at der nu vil komme større fokus på området. Men de påpeger også, at de ikke vil afskrække folk fra at bruge medicinsk udstyr, da fordelene langt overstiger den risiko for hacker-angreb, der vil være ved udstyret.

Læs hele artiklen fra massdevice.com her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier