MedWatch

FDA advarer om cyber-angreb mod medicinsk udstyr

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har udsendt en advarsel om risikoen for potentielle cyber-angreb mod medicinsk udstyr, oplyser Reuters.

Foto: Colourbox

Amerikanske Food and Drug Administration (FDA) og Department of Homeland Security har udsendt en advarsel om den stigende risiko for, at medicinsk udstyr kan blive udsat for cyber-angreb. Det skriver Reuters.

”I løbet af det seneste år er vi blevet mere opmærksomme på problemet gennem sager, som er blevet indrapporteret til os. Hundredvis af medicinske enheder fra adskillige forskellige producenter er blevet ramt,” siger William Maisel, som er deputy director for science ved FDA’s Center for Devices and Radiological Health, til Reuters og tilføjer, at udstyret i mange tilfælde er ramt af såkaldt malware eller malicious software.

Han siger dog også, at den skadelige software i langt de fleste tilfælde er blevet overført fra hospitalernes computer-netværk.

Billy Rios og Terry McCorkle fra internet-sikkerhedfirmaet Cylance Inc. siger ifølge Reuters, at de har identificeret mere end 300 enheder som er sårbare overfor cyber-angreb, heriblandt kirurgiske og anæstetiske apparater, ventilatorer, infusionspumper, patientmonitorer og eksterne defibrillatorer.

Man kan få adgang til udstyret vha. standard passwords, som det er relativt nemt for hackere at få fingrene i, forklarer Billy Rios. Og herefter kan man styre enheden over internettet uden overhovedet at være til stede.

”En eller anden kan overtage styringen af udstyret og få det til at gøre, hvad de vil have det til, og det vil være stort set umuligt for hospitalsmedarbejderne at vide, at det er blevet hacket,” siger Rios ifølge nyhedskilden.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Boom i sager om farligt udstyr

 Fremtidens pacemakere kan få strøm fra hjertet 

 Insulin-pumper og pacemakere sårbare over for hacking 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier