MedWatch

Novo ind i nyt dansk samarbejde

Novo Nordisk underskriver i dag en offentlig-privat samarbejdsaftale med forskere på Aarhus Universitet for at få en større viden om behandlingen af de senkomplikationer, som fortsat rammer mange diabetikere.

Foto: Colourbox

Det er godt, men det kan blive bedre.

Manden, der er ansvarlig for diabetesforskningen i Novo Nordisk, Peter Kurtzhals, har tidligere over for MedWatch fortalt, at det må kunne lade sig gøre at forbedre behandlingen af diabetespatienter.

Den udmelding bliver i dag fulgt op af en samarbejdsaftale med forskere fra Aarhus Universitet. Danske diabetikere har nemlig fortsat over 50 pct. højere risiko for tidlig død end danskere uden diabetes, og det er bl.a. den statistik, samarbejdet skal ændre på.

Samarbejdet skal således føre til større viden om behandlingen af de senkomplikationer, som fortsat rammer mange diabetikere.

”Med Novo Nordisks erfaring inden for behandling af diabetes og Aarhus Universitets ekspertise i senkomplikationer forventer vi at få en større forståelse for sygdommens langsigtede komplikationer. En forståelse, som potentielt vil bane vejen for bedre behandlingsmuligheder for patienterne,” udtaler Peter Kurtzhals, senior vice president for Diabetes R&D, i en pressemeddelelse.

Går længere end vækstplanen

Det nye forskningssamarbejde bliver skudt i gang i dag, torsdag, hvor samarbejdsaftalen vil blive underskrevet.

Dekan Allan Flyvbjerg beskriver fællesprojektet som gående endnu længere end regeringens anbefalinger til, hvordan det danske forskersamfund, hospitaler og private aktører sammen kan styrke Danmarks innovationspotentiale.

”Planen med det nye samarbejde er at udvikle nye fælles forskningsprojekter inden for sendiabetiske komplikationer. Men samarbejdet har i lige så høj grad det formål at tiltrække og fastholde særlige talenter både ved Aarhus Universitet og Novo Nordisk A/S,” udtaler han og fortsætter:

”Vi går faktisk endnu længere end anbefalingerne i Vækstplanen, idet vi ud over erhvervs-ph.d.’er også igangsætter særlige stillinger på post doc-niveau. Og muligheden for at etablere erhvervs-professorater er sågar også til stede."

 Her er Novo-partnerskabernes fokus 

 Novo Nordisk i nyt amerikansk forskningssamarbejde

 Novo Nordisk i nyt diabetes-partnerskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier