MedWatch

Medicinalgigant i dansk forskningssamarbejde

En britisk medicialkæmpe indgår strategisk samarbejde med Region Hovedstaden og Københavns Universitet.

Foto: Colourbox

Den britiske medicinalkoncern GlaxoSmith-Kline, Københavns Universitet og Region Hovedstaden underskriver i dag en femårig strategisk samarbejdsaftale. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er den første af sin slags i Danmark nogensinde, og målet er, at det skal udvikle sig til et decideret offentligt-privat partnerskab om forskning i og klinisk udvikling af medicin.

Ifølge Birgit-Yvonne Reimann, adm. direktør for GlaxoSmihtKline i Danmark og Island, har selskabet valgt Danmark, fordi man opfatter hovedstadsregionen som et stærkt læge-og naturvidenskabeligt kerneområde inden for områder som HIV/ AIDS, astma og kræft, hvor også GSK står stærkt.

Danmark nummer fem

"Vi ønsker at være tæt på de innovative kerneområder verden over. Dem, der står stærkt inden for områder af strategisk betydning for os. Samtidig er det danske kliniske forskningsmiljø i topklasse. Hos GlaxoSmithKline rangerer Danmark som nummer fem i verden," siger hun til Berlingske Business og uddyber:

"Kvaliteten, dokumentationen og gennemførelsen af de kliniske forsøg i Danmark er fremragende. Men der er hård konkurrence fra blandt andet vækstmarkederne, og vi vil gerne være med til at sikre, at Danmark fastholder den position."

Thomas Bjørnholm, prorektor ved Københavns Universitet, ser også store perspektiver for det strategiske samarbejde.

Nye behandlingsformer

"Aftalen vil skabe nye innovative samarbejder mellem Københavns Universitets stærke forskningsområder indenfor sundheds- og naturvidenskab og GlaxoSmithKline. Koblet med et tæt samarbejde med Region Hovedstaden giver det store muligheder for nye behandlingsformer. Nyudviklingen sker via etablering af tillidsfulde samarbejder og det kræver regelmæssig dialog og netværksmøder," udtaler han i pressemeddelelsen.

Og møder bliver der en del af i den kommende tid. Aftalen er en såkaldt rammeaftale med en tilknyttet handlingsplan. På det forskningsmæssige område skal GSK i den kommende tid mødes med forskere fra Københavns Universitet og Region Hovedstadens hospitaler for at finde ud af, hvilke projekter, parterne kan have fælles gavn af at udvikle.

GSK og Region Hovedstaden har allerede aftalt to projekter relateret til kliniske forsøg, hvoraf det ene sigter mod at styrke det kliniske forskningsmiljø ved at satse på færre kliniske forsøg, men med flere patienter. Det andet handler om på forsøgsbasis at lade en privat virksomhed stå for rekrutteringen af patienter for at se, om den gør det hurtigere.

 Japansk medicinalkoncern i samarbejde med danske universiteter

 Novo Nordisk i nyt amerikansk forskningssamarbejde 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier