MedWatch

Novo Nordisk i nyt amerikansk forskningssamarbejde

Novo Nordisk har indgået et tre-årigt forskningssamarbejde med en amerikansk aktør. Målet er at speede den translationelle forskning inden for en række sygdomsområder op.

Foto: Novo Nordisk/PR

Benaroya Research Institute (BRI) i Seattle skal de næste tre år indgå i et forskningssamarbejde med Novo Nordisk. Det oplyser det amerikanske forskningsinstitut i en pressemeddelelse.

Potentialet med aftalen er at fremskynde translationel forskning inden for diagnose og behandling af ledsygdommen reumatoid artrit, inflammatorisk tarmsygdom og lupus.

Novo Nordisk og BRI-forskere skal i fællesskab udvikle kliniske undersøgelser for bedre at forstå ændringer i immunsystemet hos patienter, der lever med disse autoimmune sygdomme. Hensigten er at udvikle bedre behandlinger og forbedre behandlingsmetoderne.

"Vi forventer, at dette vil accelerere vores evne til bedre at forstå, diagnosticere og behandle disse sygdomme," udtaler læge og Associate Director hos BRI Jane Buckner.

"En forbedring af patientforløb gennem innovation er kernen i vores virksomhedskultur, og denne aftale er en måde, hvorpå vi kan arbejde sammen med sundhedsforskningssamfundet for at nå dette mål," udtaler Per Falk, direktør for Novo Nordisks Biopharmaceuticals Research Unit.

 Novo Nordisk i nyt diabetes-partnerskab

 Novo Nordisk i internationalt samarbejde om type I-behandling

 Novo Nordisk i universitetssamarbejde om leddegigtmedicin

 Irsk biotekselskab går all in på Novo-samarbejde

Klinikchef: En myte, at vi har berøringsangst over for industrien 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier