MedWatch

FDA godkender Lundbecks depressionsmiddel

De amerikanske tilsynsmyndigheder har godkendt Lundbeck og partneren Takedas antidepressionsmiddel Brintellix.

Foto: Colourbox

Lundbeck og partneren Takeda kan meget snart begynde en milliardforretning i det amerikanske. Tirsdag morgen meddeler det danske selskab således, at de medicinalselskabers fælles antidepressive middel, Brintellix, er blevet godkendt i USA til behandling af voksne patienter med svær depression.

"Der er yderst få nye antidepressive lægemidler under udvikling i øjeblikket til trods for, at så mange patienter kæmper med depression. Vi er utroligt glade for godkendelsen af Brintellix og for nu at kunne tilbyde patienterne en ny behandlingsmulighed,” udtaler Anders Gersel Pedersen, Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling, i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Med denne godkendelse viderefører vi vores seks årtiers lange historie med innovation inden for forskning og behandlinger af hjernesygdomme og understreger det fokus, som samarbejdet mellem Takeda og Lundbeck har haft på at føre nye behandlinger af depression på markedet.”

Milliardsalg

Det er ikke et hvilket som helst middel, Lundbeck har fået godkendt. Selskabet har store forventninger til produktet, ligesom eksempelvis Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen ved tidligere lejlighed har meldt om et topsalgsestimat på 8 mia. kroner for Lundbecks del.

Brintellix er opdaget af Lundbecks forskere i København. Det kliniske program i USA blev gennemført af Lundbeck og Takeda i fællesskab, og Takeda er indehaver af registreringsansøgningen for det amerikanske marked.

Behandlingseffekten og sikkerheden af Brintellix er blevet etableret på tværs af et omfattende globalt klinisk forsøgsprogram, herunder seks positive 6-8 ugers kortvarige studier, hvoraf det ene, som var rettet mod ældre patienter, ifølge selskabets fondsbørsmeddelelese opnåede statistisk signifikante forbedringer i de generelle symptomer på depression.

Brintellix forventes at komme at være tilgængelig hos apotekerne inden udgangen af 2013.

 Her er lægemidlerne, der brillerer for Lundbeck 

 Lundbeck har milliarder på spil i USA 

 Lundbeck hæver forventningerne - og varsler fyringer

 Sælger Lundbecks nyeste lægemidler?

 Lundbeck: Nyt antidepressiv skal nok komme på markedet

 Lundbeck får FDA-accept og trecifret millionbeløb

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier