MedWatch

Lundbeck får FDA-accept og trecifret millionbeløb

De amerikanske myndigheder har accepteret det danske selskabs registreringsansøgning for depressionsmidlet vortioxetin. Accepten udløser samtidig milepælsbetaling fra japansk partner.

Foto: Lundbeck/PR

FDA har accepteret Lundbecks registreringsansøgning for depressionsmidlet vortioxetin til voksne patienter. Det foreslåede globale varemærke er nu blevet annonceret som værende Brintellix.

Accepten udløser samtidig en milepælsbetaling fra selskabets japanske partner Takeda på 285 mio. kroner. Det får dog ikke nogen indflydelse på de udmeldte forventninger for 2012. Alt dette oplyser selskabet sent onsdag.

Målet er fra FDA's side, at gennemgangen af registreringsansøgningen afsluttes den 2. oktober 2013, hvilket dermed er præcist et år efter, at selskabet indsendte ansøgningen.

Strategisk samarbejde

I september 2007 indgik Lundbeck og Takeda et strategisk samarbejde om eksklusiv fælles udvikling og kommercialisering i USA og Japan af en række stoffer i Lundbecks pipeline til behandling af såkaldte affektive sindslidelser og angst.

Samarbejdet fokuserer i første omgang på fælles udvikling og kommercialisering af de to stoffer, der er længst fremme i Lundbecks udviklingspipeline, Brintellix og tedatioxetin (Lu AA24530). Hvis stofferne bliver godkendt, vil selskaberne sammen markedsføre dem i USA og muligvis også i Japan.

"Registreringsansøgningen indeholder positive data fra seks korte studier og et længerevarende studie. Det kliniske udviklingsprogram med vortioxetin har i alt inkluderet mere end 7.500 patienter på mellem 18 og 88 år, som blev behandlet med stoffet," skriver Lundbeck i meddelelsen.

Man har også i Europa indsendt registreringsansøgning for midlet, der ifølge selskabet og analytikere ventes at nå et topsalg på mellem 5 og 10 mia. kroner.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

 Analytiker: Erstatningen kommer ikke lige i morgen

 Lundbeck sender ny ansøgning for depressionshåb

 Lundbeck indsender ansøgning på mulig supersællert

 Lundbeck lancerer nyt depressionsmiddel i USA næste år 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier