MedWatch

Lundbeck lancerer nyt depressionsmiddel i USA næste år

Ansøgningen til FDA bliver indsendt umiddelbart efter 1. oktober og i slutningen af 2013 forventer den danske medicinalkoncern at lancere sit næste depressionsmiddel på det amerikanske marked.

Foto: Lundbeck/PR

Det danske medicinalfirma Lundbeck har ansøgningen til de amerikanske tilsynsmyndigheder klar for lægemiddelkandidaten Vortioxetin.

Depressionsmidlet, som man torsdag havde indsendt registreringsansøgning til de europæiske myndigheder på, ventes ifølge selskabet og analytikere at nå et topsalg på mellem 5 og 10 mia. kroner.

Og det salg kan ifølge Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, allerede begynde i USA næste år. For ansøgningen til FDA ligger allerede klar og bliver indsendt umiddelbart efter den 1. oktober.

Nye regler

"De amerikanske myndigheder skifter gennemgangsproces med virkning fra 1. oktober, og vi vil gerne have vores ansøgning behandlet under de nye regler. Det giver en bedre mulighed for dialog med myndighederne undervejs. Så det skyldes ren teknik, at vi ikke har sendt ansøgningen endnu," siger han til Berlingske.

Han forventer, at godkendelsen vil forløbe uden problemer i både USA og Europa, og det vil i bedste fald betyde, at Lundbeck vil være klar til at lancere Vortioxetin i USA i slutningen af 2013, mens tilskudsprocedurer vil udskyde den europæiske lancering lidt.

 Sydbank tror fortsat på Alzheimers-succes hos Lundbeck

 Derfor stopper Lundbeck kræftmiddel

 Lundbeck vil droppe kræftmiddel

 FDA accepterer at kigge på ny Lundbeck-ansøgning 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier