MedWatch

Derfor stopper Lundbeck kræftmiddel

Lundbeck har ”ikke mulighed for at garantere fremtidig levering” af firmaets blodkræftmiddel. Her får du årsagen til det kastede håndklæde.

I fredags kom det frem, at Lundbeck vil droppe sit lægemiddel mod blodkræft, Elspar.

”Det er Lundbecks opfattelse, at det ikke er holdbart at fortsætte med at fremstille og distribuere Elspar fremadrettet,” skrev Roger Keding, vicedirektør for supply chain management i Ovation Pharmaceuticals, i et brev til amerikanske sundhedsudbydere.

Helt konkret hænger problemerne med kræftmidlet sammen med:

”Problemerne med produktionen af Elspar er opstået i forbindelse med, at det tidligere produktionssted er solgt og omstillet til anden produktion, og at der derfor har skullet findes et nyt produktionssted, hvilket har været vanskeligt,” skriver Mads Kronborg, pressechef i Lundbeck, i en mail til MedWatch.

Gammeldags metoder

Problemet er grundlæggende, at Elspar er et årtier gammelt biologisk lægemiddel, som produceres efter processer, der ikke umiddelbart kan benyttes på moderne produktionsanlæg.

”Det har ingen betydning for Lundbeck som sådan, at vi indstiller salget af Elspar. Det er et ældre lægemiddel, som vi fik med ved købet af den amerikanske lægemiddelvirksomhed Ovation i 2009, og salget er meget begrænset,” skriver Mads Kronborg.

Da Lundbeck købte produktet i 2006, blev selskabet nødt til at opdatere den underliggende procesteknologi og analytiske metoder for at imødekomme de nye retningslinjer for biologisk medicin, skriver FierceBiotech på baggrund af et interview med Roger Keding. Myndigheder på nogle markeder uden for USA har været tilbageholdne med at acceptere mange af forbedringerne, som Lundbeck har stået for.

Læs brevet fra Roger Keding her.

Lundbeck vil droppe kræftmiddel 

Nordea foretrækker brite frem for Lundbeck 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier