MedWatch

Sælger Lundbecks nyeste lægemidler?

Lundbeck er midt i en større transformation, og derfor er udviklingen i salget af de nyeste produkter fokuspunktet, når koncernen onsdag kommer med kvartalsregnskab. I begyndelsen af 2014 bliver det rigtig interessant, vurderer Michael Novod, medicinalanalytiker i Nordea.

Foto: Lundbeck/PR

Lundbeck befinder sig fortsat midt i en transformationsfase, hvor langt flere produkter fremadrettet skal skabe indtjeningen, så man ikke igen bliver så afhængig af et enkelt nøgleprodukt, som man har været af det supersælgende depressionsmiddel Lexapro/Cipralex. Derfor er det heller ikke bundlinjen, der bør tillægges størst værdi, når Lundbeck onsdag den 7. august fremlægger regnskab for Q2.

”Der er ikke så meget i det her regnskab, men der er et par ting, der er relevante. Salget af Ebixa (alzheimermiddel, red.) er væsentligt, men det egentlige generiske (medicin fra kopiselskaber, red.) pres kommer først i Q3. I Q2 vil man se generisk pres fra blandt andet Spanien og England, hvor salget så småt er tabt. I Q3 vil vi for alvor se presset, fordi salget stort set vil være tabt i Frankrig. Jeg ligger lidt højere end konsensus i Q2, men holder fast i, at generisk konkurrence leder til et fald i salget på 30-40 pct. for hele 2013,” siger Michael Novod, medicinalanalytiker i Nordea, til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier