MedWatch

Nyt Lundbeck-middel viser gode takter

Det danske selskab Lundbecks lægemiddelkandidat til behandling af Alzheimers er på rette vej, viser uddybende resultater fra fase 2-studie.

Lundbecks nye Alzheimers-middel Lu AE58054 har vist positive takter i de uddybende resultater fra det fase 2-studie, der tidligere har været offentliggjort data fra.

Produktet, som udvikles i samarbejde med japanske Otsuka, har vist statistisk signifikante, kognitive forbedringer af hos patienter med moderat Alzheimers, når det bruges sammen med præparatet Donepezil i seks måneder, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra Lundbeck. Donepezil sælges under produktnavnet Aricept og laves af Pfizer og Eisai.

"Jeg er yderst tilfreds med de data, vi har opnået i dette projekt, og med Lu AE58054 konsoliderer Lundbeck sin førende position inden for Alzheimers sygdom," udtaler Anders Gersel Pedersen, Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling og fortsætter:

"Jeg håber, at det kliniske fase 3-program vil bekræfte de resultater, vi opnåede i dette fase 2-studie, og at det vil vise en positiv effekt på denne invaliderende sygdom."

Præparatet har været udviklet i partnerskab med Otsuka siden starten af 2013, og aftalen indeholder forudbetalinger og potentielle milepæle på 825 mio. dollar. Otsukas interesse skyldes ikke mindst, at Lu AE58054 har en helt ny virkningsprofil.

Lundbeck og Otsuka vil indlede klinisk fase 3-studierne med cirka 3000 patienter i løbet af andet halvår 2013, oplyser Lundbeck.

 Så langt er Lundbeck med Alzheimers-vaccinen

 Lundbeck: Blockbuster-potentiale i pipeline-midler

 Lundbeck-dir: Milliardsalg i ny Alzheimers-medicin

 Lilly stopper studie med Alzheimers-middel

 Sanofi giver fortabt på Alzheimers-området 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier