MedWatch

Sanofi giver fortabt på Alzheimers-området

Franske Sanofi vil ikke bruge en masse ressourcer på at udvikle lægemidler mod Alzheimers. De videnskabelige fremskridt på området er simpelthen ikke store nok til, at det kan betale sig, siger selskabets CEO.

Foto: Colourbox

I modsætning til konkurrenter som Merck vil Sanofi ikke presse på for at finde en behandling mod Alzheimers, fordi videnskaben på området ikke er fremskreden nok til at retfærdiggøre omkostningerne ved at udvikle et lægemiddel. Det siger selskabets CEO, Chris Viehbacher, til Bloomberg.

Den franske medicinalproducent, som er steget med 42 pct. det seneste år, vil ”absolut” ikke bruge store ressourcer på at opdage en Alzheimers-behandling, siger Cris Viehbacher.

Det står i stærk kontrast til strategien hos rivaler som Merck, Eli Lilly, Johnson & Johnson og Pfizer.

”Jeg mener, at vi har en del mere grundlæggende videnskabeligt arbejde foran os, før vi har et overblik over, hvad der foregår. I virkeligheden forstår vi højst en lille del af grunden til sygdommen. Det er svært at finde frem til betydende targets,” siger direktøren til nyhedskilden.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

 FDA vil slække på regler for Alzheimers-medicin

 Positive data fra Alzheimers-forsøg

 Studie: Hjernelæsioner kan forklare Alzheimers 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier