MedWatch

Sanofi giver fortabt på Alzheimers-området

Franske Sanofi vil ikke bruge en masse ressourcer på at udvikle lægemidler mod Alzheimers. De videnskabelige fremskridt på området er simpelthen ikke store nok til, at det kan betale sig, siger selskabets CEO.

Foto: Colourbox

I modsætning til konkurrenter som Merck vil Sanofi ikke presse på for at finde en behandling mod Alzheimers, fordi videnskaben på området ikke er fremskreden nok til at retfærdiggøre omkostningerne ved at udvikle et lægemiddel. Det siger selskabets CEO, Chris Viehbacher, til Bloomberg.

Den franske medicinalproducent, som er steget med 42 pct. det seneste år, vil ”absolut” ikke bruge store ressourcer på at opdage en Alzheimers-behandling, siger Cris Viehbacher.

Det står i stærk kontrast til strategien hos rivaler som Merck, Eli Lilly, Johnson & Johnson og Pfizer.

”Jeg mener, at vi har en del mere grundlæggende videnskabeligt arbejde foran os, før vi har et overblik over, hvad der foregår. I virkeligheden forstår vi højst en lille del af grunden til sygdommen. Det er svært at finde frem til betydende targets,” siger direktøren til nyhedskilden.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

 FDA vil slække på regler for Alzheimers-medicin

 Positive data fra Alzheimers-forsøg

 Studie: Hjernelæsioner kan forklare Alzheimers 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier