MedWatch

FDA vil slække på regler for Alzheimers-medicin

De amerikanske sundhedsmyndigheder overvejer at lempe reglerne for godkendelse af nye lægemidler mod Alzheimers sygdom, skriver New York Times.

Foto: Colourbox

Sundhedsmyndighederne i USA, FDA, har planer om at slække på reglerne for godkendelse af nye behandlinger mod Alzheimers sygdom.

Lægemidler under klinisk udvikling ville i så fald være i stand til at opnå godkendelse, hvis folk med sygdommen i de allertidligste stadier blot udviser små forbedringer af deres resultater fa hukommelsestests, selv hvis det er før de udvikler helt tydelige symptomer. Det vil ikke være et krav, at virksomhederne beviser, at lægemidlerne forbedrer patientens funktioner i det daglige, virkelige liv. Det skriver New York Times.

I mere end et årti har den eneste måde at få Alzheimers-lægemidler godkendt på været gennem studier, som viste, at medicinen ikke bare forbedrede patienternes evne til at tænke og huske, men også deres evne til at fungere i dagligdagen i forhold til aktiviteter som at spise, tage tøj på eller bade på egen hånd.

Forslaget fra FDA, som blev offentliggjort onsdag i tidsskriftet New England Journal of Medicine, kan hjælpe millioner af mennesker, der risikerer at udvikle sygdommen, ved at fremskynde udvikling og godkendelse af lægemidler, som kan bremse eller forhindre den.

Og den foreslåede regelændring er også gode nyheder for medicinalindustrien og forskerne, som længe har følt, at reglerne for godkendelse af disse midler var alt for strenge of uklare.

Læs hele historien fra New York Times her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier