MedWatch

Lilly stopper studie med Alzheimers-middel

Unormale levertests får den amerikanske gigant Eli Lilly til at indstille udviklingen af et potentielt lægemiddel til behandling af Alzheimers.

Foto: Eli Lilly

Eli Lilly har indstillet et fase 2-studie med beta secretase (BACE) inhibitoren LY2886721, som selskabet havde under udvikling til potentielt at kunne sagtne udviklingen af Alzheimers Sygdom. Beslutningen om at stoppe studiet hænger sammen med unormale biokemiske levertests, forklarer medicinalselskabet.

Baseret på de informationer, som Eli Lilly har i dag, vurderer selskabet ikke, at de unormale levertests observeret i studiet er relateret til BACE-mekanismen.

Derfor er Lilly fortsat interesseret i at udvikle BACE-inhibitorer inden for Alheimers. Selskabet vil nu evaluere data yderligere, inden det tager stilling til det næste skridt for hele det kliniske program for LY2886721.

Eli Lilly må tage en nedskrivning, fordi studiet stoppes før tid, men nedskrivningen er ikke af en størrelse, så det får indflydelse på selskabets forventninger til indeværende regnskabsår 2013, lyder det.

Lundbeck har også Alzheimers Sygdom blandt sine fokusområder med medikamentet Ebixa på markedet til symptombehandling af Alzheimers Sygdom, ligesom medicinalselskabet har LUAE58054 under udvikling.

 Så udfordrende er vejen mod Alzheimers-lægemidler

 Markedet for Alzheimers-medicin vil falde i de kommende år

 Så langt er Lundbeck med Alzheimers-vaccinen

 Novartis øger Alzheimers-indsats 

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier