MedWatch

Markedet for Alzheimers-medicin vil falde i de kommende år

En ny rapport fra BBC Research viser, at det globale marked for lægemidler mod Alzheimers sygdom vil falde støt i de kommende år til trods for, at antallet af patienter mere end fordobles frem mod 2050.

Foto: Colourbox

Alzheimers sygdom er en utrolig kompleks tilstand, som rammer flere og flere ældre mennesker på verdensplan. Men selvom antallet af patienter stiger, så er der nedgang at spore i det globale marked for lægemidler mod sygdommen. Det viser en ny rapport fra BBC Research ifølge en pressemeddelelse, som bringes på prweb.com.

Aldrende befolkninger verden over vil medføre, at antallet af personer med sygdommen vil vokse fra 21 millioner i 2010 til hele 53 millioner i 2050, anslås det i rapporten med navnet Alzheimer's Disease Therapeutics and Diagnostics: Global Markets.

Men rapporten viser samtidig, at hvor det globale marked for Alzheimers-medicin var på 10,2 mia. dollar i 2012, så står det til at falde med 1,5 pct. årligt frem mod 2017, hvor det vil lande på 9,5 mia. dollar.

Det er især inden for lægemidler, eller såkaldte sygdomsmodificerende terapier, at man vil se nedgangen, mens andre områder som især diagnostik og biomarkører står til en pæn fremgang i perioden.

Der er store umødte behov og dermed også store muligheder for industrien på dette marked, hvor man ikke har set væsentlige kliniske fremskridt i lang tid, og hvor vigtige produkter som Aricept, Exelon og Namenda står over for patentudløb og dermed generisk konkurrence i den nærmeste fremtid.

”Udover introduktionen af Aricept for 15 år siden, har der ikke været nogen vigtige fremskridt indenfor sygdomsmodificerende terapier. Markedet venter bare på den næste store innovation indenfor behandling af Alzheimers sygdom,” skriver BBC Research i pressemeddelelsen.

Link til hele pressemeddelelsen på prweb.com findes her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier