MedWatch

Endnu et Alzheimersmiddel slår fejl

En lægemiddelkandidat til behandling af Alzheimers sygdom har fejlet i et klinisk forsøg. Sekundære analyser giver dog forhåbninger om en fremtid for medicinen.

Den lange og frustrerende jagt på noget – hvad som helst – som kan kurere Alzheimers eller dæmpe sygdommens symptomer, løb ind i endnu en fase 3-forhindring tirsdag morgen, da Baxter International annoncerede, at et fase 3-studie med det immunfremmende middel Gammagard har slået fejl.

Men stædige forskere følger Eli Lillys eksempel og holder fast i data fra en sekundær analyse, som viser, at behandling muligvis har en effekt på en bestemt patientgruppe.

Håbet for Gammagard voksede sidste år efter forskere annoncerede, at en gruppe patienter i et mindre studie af Alzheimers-patienter tilsyneladende reagerede på behandlingen, da 11 ud af 16 patienter demonstrerede forbedringer i både tankevirksomhed og adfærd, såvel som daglige funktioner.

Teorien var simpel: Antistofferne immunglobulin kunne ramme både proteinerne beta-amyloid og tau, og dermed fjerne to giftige materialer, som menes at være skyld i Alzheimers. Men skeptikerne undrede sig over, hvordan det ville være muligt, at føre en tilpas stor mængde af de omtalte antistoffer ind i hjernen på patienterne.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier